Geboorteboekje als welkom voor pasgeboren baby’s

28 november, 2022 - Uitgeest

Jonge ouders die de geboorte van hun kindje komen melden bij de publieksbalies van de gemeente Uitgeest ontvangen vanaf nu het Geboorteboekje. Het eerste exemplaar mochten de ouders van de pasgeboren Maud voor haar in ontvangst nemen, uit handen van burgemeester Sebastiaan Nieuwland. 

Het eerste geboorteboekje ontvangen de ouders van Maud uit handen van burgemeester Sebastiaan Nieuwland (aangeleverde foto)
Het eerste geboorteboekje ontvangen de ouders van Maud uit handen van burgemeester Sebastiaan Nieuwland (aangeleverde foto)

Piepjong en nu al op de foto met de burgemeester. Het overkwam Maud. Haar ouders Jorrit de Vries en Irene Dengerink namen afgelopen week voor haar het geboorteboekje in ontvangst. Het boekje heeft als titel ‘Samen met Charlie en Robin op avontuur’, heeft tekeningen in primaire kleuren en een korte, rijmende tekst die gaat over locaties in de gemeente en de omgeving die voor kleine kinderen bijzonder zijn en de moeite waard om te bezoeken. Het boekje gaat over de gemeenten Uitgeest, Castricum, Bergen en Heiloo en is ontworpen in hun gezamenlijke opdracht. 

‘Jonge ouders in onze gemeente gaven aan dat ze het moment van de geboorte-aangifte aan de balies te weinig vonden sprankelen. Daarom geven we vanaf nu dit boekje bij die gelegenheid mee aan de ouders, voor de baby,’ legt burgemeester Nieuwland trots uit. ‘Het is voor ons een mooie manier om de baby welkom te heten in onze prachtige gemeente. Mijn boodschap is: straks kun je fijn op avontuur met je ouders. Je kunt hier heerlijk spelen en er is veel te ontdekken in de natuur. En als je dat samen doet, is dat dubbel zo leuk.’

Het boekje is gemaakt voor de gemeenten Uitgeest, Castricum, Bergen en Heiloo door Kid Marketeers en de BUCH Werkorganisatie. In de andere gemeenten is het boekje onlangs ook uitgebracht.