Galavoorstelling eindigt in deceptie

18 oktober, 2021 - Uitgeest

Zelden heeft FC Uitgeest VR1 zo’n goede wedstrijd gespeeld als vandaag tegen de koploper uit de 3e klasse, VIOS Warmenhuizen. Conform het motto van balsponsor Jonker Totaaltechniek, perfecte uitvoering van sleuteltaken, benaderde FC Uitgeest VR1 deze wedstrijd.

Woman of the match: Roxanne Kortekaas. Zij speelde voor twee.

Vanaf de 1e minuut was het duidelijk dat FC Uitgeest het VIOS moeilijk zou maken. Uitgeest zette direct druk wanneer VIOS in balbezit was. Doordat de linies kort op elkaar stonden, kon er direct na de omschakeling goed gecombineerd worden om te komen tot een aanval. Na 20 minuten was het Sophie Walsmit die de bal op de paal schoot na vlot lopende aanval. Vijf minuten later was het de sterk spelende Daphne Mostert die de bal uit een afgeslagen corner van 25 meter op de lat schoot. Uitgeest was op alle fronten heer en meester. Roxanne Kortekaas onderschepte keer op keer de bal op het middenveld en stond de eerste helft regelmatig aan de basis van een aanval. Uit een van de vele aanvallen was het in de 38e minuut raak. De verdediger van VIOS wilde wachten tot de bal zou dalen maar Anouk de Goede was net even alerter en schoot de bal hoog in het doel, eindelijk de terechte 1-0 voor Uitgeest. Tekenend voor de overmacht was de grote hoeveelheid corners die Uitgeest kreeg. Roos Vrouwe hield het overzicht nadat zij in balbezit kwam na een afgeslagen corner en speelde de bal breed naar de vrijstaande Lian Molenaar, die een zeer sterke wedstrijd speelde. Lian gaf een goede voorzet waaruit Sophie Walsmit de 2-0 binnen kon koppen.

Na een matige start van de 2e helft herpakte Uitgeest zich en ging op dezelfde voet verder als in de 1e helft. In de 51e minuut was het Dana Half die de bal diagonaal binnenschoot nadat de buitenspel staande Sophie Walsmit de bal liet gaan. Helaas werd deze treffer onterecht afgekeurd en stond er nog steeds 2-0 op het scorebord. Een oude voetbal wet zegt “als je hem zelf niet maakt, dan wordt hij door de tegenstander gemaakt”. Tussen minuut 51 en minuut 71 liet Uitgeest zeker vier uitgespeelde kansen onbenut. De prima spelende Bo Smit leidde ongelukkig de aansluitingstreffer van VIOS in door balverlies, waarna Roos Vrouwe ongelukkig het duel om de losse bal verloor. VIOS maakte hier gebruik van en maakte de 2-1. VIOS kwam beter in de wedstrijd en was vooral gevaarlijk vanaf hun linkerkant. Toch was het Uitgeest dat de beste kansen creëerde, maar deze kansen verzilveren lukte niet. In de 81e minuut werd het gelijk, 2-2. En weer rechtte de dames van Uitgeest de rug en gingen op zoek naar de dik verdiende overwinning. Het laatste wapenfeit van FC Uitgeest was een schot van Daphne Mostert, die net naast ging waardoor het bij slechts 2-2 bleef. Één punt tegen de koploper, terwijl dat er gezien het wedstrijdbeeld 3 moesten zijn.

Grote teleurstelling bij spelers en staf over het resultaat van de wedstrijd, maar hulde voor de manier waarop FC Uitgeest VR1 gespeeld heeft.

Door: Frits Walsmit