FC Uitgeest: 'Witte Luipaard' redt punt tegen Fortuna Wormerveer

11 oktober, 2021 - Uitgeest
Jordy Duijn besloot in de 80e minuut iets 'tegennatuurlijks te doen'…(foto: Marianne Jonker)

In de jaren ’50 was Frans de Munck een gevierde keeper. Zijn bijnaam was de 'Zwarte Panter'. Die naam had hij te danken aan zijn katachtige reflexen en zwarte kledij.

FC Uitgeest heeft ook zo’n keeper maar dan in het blauw en met blonde haren. Zijn naam is Danny Adrichem en hij is dit seizoen de vaste doelman. Gelukkig maar want met een fabelachtige redding in de 69e minuut en drie opeenvolgende 'katachtige' reacties in de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist hij, het 'Witte Luipaard', de 2-2 op het scorebord te houden. Hij bezorgde daarmee zijn team een punt tegen het nog ongeslagen Fortuna Wormerveer.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Kick Smit en de afwezige uit den Boogaard. Hoewel trainer Hilmar de Groot zijn mannen gewaarschuwd had voor het openingsoffensief van Fortuna Wormerveer was in de 1e minuut al bijna raak. Een fraaie aanval sneed door het hart van de verdediging van FCU maar spits Wigman vond Danny Adrichem op zijn weg. Fortuna bleef in die eerste fase het betere van het spel houden. De beloning volgde in de 19e minuut. Een vloeiende combinatie over links via De Groot werd beheerst afgerond door spits Wigman.0-1. FCU probeerde wat terug te doen, o.a. via Tijn Ursem, maar de zuiverheid in de combinaties ontbrak vooralsnog.

In de tweede helft kwam er een heel ander FC Uitgeest uit de kleedkamer. De wedstrijd werd intenser aangepakt, er werd meer druk naar voren gezet en de duels werden steeds vaker gewonnen. De beloning volgde. Een prachtig aangesneden vrije trap van Jur Hoekstra werd in de 56e minuut strak binnengekopt door de goed spelende Rens Brouwer.1-1

Fortuna bleef gevaarlijk en deed zijn naam eer aan. Nadat Danny Adrichem eerst nog fraai had gered was het een eigen inzet van Daan Hamaker die de gasten weer op voorsprong zette. 1-2

Gelukkig was daar echter Jordy Duijn die in de 80e minuut besloot iets tegennatuurlijks te doen, namelijk een solo in het strafschopgebied met een fraaie afronding als besluit.2-2

Fortuna perste er nog één keer alles uit maar vond steeds het “Witte Luipaard” op zijn weg. Opvallend in de 73e minuut was nog het verdienstelijke debuut van de pas 16-jarige Daan van den Booren.

“Vandaag kon je zien dat we een volwassen groep hebben”, aldus trainer Hilmar de Groot. “In de tweede helft stond er echt een team op van jongens die plezier hebben in wat ze doen en voor elkaar gaan. Dat stimuleren we ook door middel van teambuildingsactiviteiten en competitie-elementen op de training. Maar ja eerlijk is eerlijk, we hadden vandaag ook het “Witte Luipaard” Danny Adrichem”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: D.Adrichem, Vrouwe, Putter (86e Beentjes), Hamaker, R.Brouwer, Hoekstra (73e van den Booren), J. Brouwer, van Eerden, Olgers, Ursem, M.Adrichem (45e Duijn), Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Danny Adrichem
Nee, het is geen kind van de club en pas een aantal seizoenen actief bij FC Uitgeest. Dit jaar is hij vaste waarde in de goal bij FC Uitgeest. Danny het “Witte Luipaard” had de dag van zijn leven want met een paar katachtige reflexen redde hij een punt voor zijn team. De jury was daarom unaniem, Danny is deze zondag de “Bakkum en Krookspeler van de week” (zie foto's onder).

Foto's: B&Kspeler v.d. week (Rob Jonker) actiefoto van het 'Witte Luipaard' (Marianne Jonker)