FC Uitgeest VR1 pakt tweede zege op rij

8 november, 2021 - Uitgeest
Woman of the match: Manon Oudejans. Constant goed, zowel technisch als tactisch (aangeleverde foto)

UITGEEST - FC Uitgeest VR1 heeft overtuigend gewonnen van SDZ, de Amsterdamse dames hebben over de hele wedstrijd welgeteld 1 kans gehad en mochten van geluk spreken dat het slechts 5 goals tegen kreeg.

Dat er voor SDZ weinig te halen viel was binnen 6 minuten al duidelijk. Binnen dit tijdsbestek creëerde FC Uitgeest drie kansen die eigenlijk niet gemist mogen worden. Lotte Smit en Anouk de Goede konden de wedstrijdbal gesponsord door de Kapsters uit Uitgeest niet tegen de touwen jagen. Onder leiding van de regisseur op het middenveld, Manon Oudejans, creëerde Uitgeest de ene na de ander kans. Na 15 minuten zette Inge Molenaar via een perfecte vrije trap Daphne Mostert in de 5 meter alleen voor de keeper. Zelfs de sterk spelende Daphne Mostert kon deze kans niet verzilveren. Na 18 minuten was het wel raak. Daphne Mostert pikte een afgeslagen bal op en schoot vanaf 20 meter raak, 1-0 waar 3-0 ook niet raar was geweest. SDZ was niet in staat om onder de druk van Uitgeest uit te komen. In de 23e minuut leidde het druk zetten tot balverlies van SDZ waarna Sanne Kaandorp gedecideerd de 2-0 op het score bord zette. Uitblinker Manon Oudejans schoot in de 38e minuut de 3-0 binnen waardoor voor SDZ het zich op aansluiting definitief verdwenen was. Vlak voor rust had Sanne Kaandorp nog een kans op 4-0 maar verzuimde een hoek te kiezen waardoor de SDZ keeper redding bracht.

Met een 3-0 voorsprong werd begonnen aan de 2e helft.

Uitgeest bleef de tegenstander onder druk zetten en creëerde de ene na de andere kans. In de 53e minuut werd de multidisciplinaire Janouk Scholten na een goede combinatie vrij voor de keeper gezet maar raakte de bal verkeerd. De ijverige Bo Smit scoorde na goed doorzetten de 4-0. Uitgeest was in deze fase op alle fronten beter. Het centrale verdedigingsduo Dana half en de wederom sterk spelende Sanne Jonker zorgde voor constante ondersteuning op het middenveld. In de 60e minuut schoot Manon Oudejans, na een prachtige aanvalsopzet vanaf de rechterkant de bal goed in maar de keeper kon ter nauwer nood de bal keren. Janouk Scholten zette in de 80e minuut de eindstand op het scorebord. Goed doorjagen op een te korte terugspeelbal betekende 5-0 voor FC Uitgeest.

Een prima resultaat tegen een mindere tegenstander, Uitgeest creëerde vanuit een overwicht veel kansen maar het killen van de wedstrijd is nog iets wat de dames zich eigen moeten maken. Vooral tegen sterkere tegenstanders kan dit bepalend zijn voor winst of verlies.

Tekst: Frits Walsmit.