FC Uitgeest vecht, strijdt maar verliest terecht

12 oktober, 2020 - Uitgeest

Donkere wolken pakten zich samen op het grote moderne complex van de Omnivereniging Kampong die naast een tophockey mannen- en vrouwenteam ook nog een voetbalclub heeft. Dreiging hing op meerdere manieren in de lucht. Zou het voorlopig een laatste maal zijn dat kon worden aangetreden in deze competitie omdat nieuwe Coronamaatregelen het nodig maken om sportcompetities wederom stil te leggen? Niemand die het weet. Maar ja, als je dan ziet hoeveel mensen er op het complex aanwezig waren begin je wel al een beetje aan te voelen welke kant het op gaat.

Dreiging hing niet alleen in de lucht voor FC Uitgeest (foto's: Stefan Cnossen)

FC Uitgeest moest het vandaag helaas doen zonder de niet geheel klachtenvrije Mike Olgers en Jorn Brouwer. Daarnaast had Mats Idema in het centrum van de verdediging zijn plaats moeten afstaan aan Daan Hamaker. Of de laatste wissel er iets mee te maken had zullen we nooit weten maar een feit was dat al in de eerste minuut de geheel vrij staande Lenders de bal uit een hoekschop gemakkelijk kon binnen koppen. 1-0.

Lang kon Kampong niet genieten van de voorsprong want met een weergaloze actie in de 3e minuut bracht Rens Brouwer de spanning terug in de wedstrijd. Oprukkend vanaf de rechterkant stak hij het hele veld over, verschalkte op zijn weg enige tegenstanders waarna hij met een droge knal tegen het dak van de goal keeper Peeters kansloos liet. 1-1

In de fase erna liet Kampong zien waarom het koploper is in deze eerste klasse A. Met sterk positiespel en slimme acties was het toch echt FCU dat achter de feiten aan liep. Daarnaast beschikte Kampong over de beste speler op het veld namelijk Daan van Hees. In de 39e minuut liet hij zien waarom. Een voorzet van links werd door hem met een prachtige halfvolley direct op de pantoffel genomen. Keeper Sem Bleeker was kansloos. 2-1. In de 56e minuut leek het pleit helemaal beslecht. Wederom uit een corner was het ditmaal Loonhoven die geheel vrijstaand kon inkoppen.3-1. Weer zag de organisatie bij FCU er niet goed uit.

Maar FC Uitgeest knokte zich terug in de wedstrijd. Het was nu Kampong dat het initiatief aan FCU moest laten met als resultaat de aansluitingstreffer. Een prachtige voorzet van Jur Hoekstra werd steenhard binnen gekopt door Mike Adrichem. 3-2. Bijna was het nog 3-3 geweest maar een mooie kopbal van Jordy Duijn in de 75e minuut belandde tegen de paal. In de 85e minuut had dezelfde Jordy Duijn de gelijkmaker op de voet maar zijn inzet ging helaas naast. Zo bleef Kampong uiteindelijk overeind en dat verdiende het ook. Maar ja, het zomaar wel gekund die gelijkmaker.

Was dit het voorlopig? Op het moment van schrijven weten we het nog niet maar bij Kampong hield alvast alles en iedereen rekening met een nieuwe competitiestop. Jammer maar misschien wel noodzakelijk.

Bleeker, uit den Boogaard, Vrouwe, Hamaker, R.Brouwer (87e Beentjes), Smit (87e van Rossum), Hoekstra, van Eerden (80e Idema), M.Adrichem, Duijn, Dekker.

Tekst: De Afvallende Bal