FC Uitgeest toont beterschap maar is nog niet beter!

14 oktober, 2019 - Uitgeest

Zo bezien lijkt het alsof we het hier hebben over een doodzieke patiënt wat natuurlijk niet het geval is. Maar dat er na de nedelaag (4-2) van vorige week sprake was van een koortsaanval  moge duidelijk zij. Er zal ongetwijfeld afgelopen week op de training naarstig gezocht zijn naar de oorzaken van de koorts. Zondag uit bij Kolping Boys was er zeker in de eerste helft nog sprake van een rillerige patiënt. Moeizaam en zonder veel zelfvertrouwen werd gepoogd de weg naar het vijandelijke doel te zoeken maar evenzoveel keren strandde dat op ongelukkig aanspelen en aannemen. Vooralsnog zonder gevolgen omdat Kolping Boys daar weinig tegenover stelde. De tweede helft bracht gelukkig verbetering. FCU durfde, ondanks een vroege treffer van de Alkmaarders, wat meer naar voren te spelen waardoor uiteindelijk een verdiend (1-1) gelijkspel uit het vuur werd gesleept.

Lester Half, Foto: Marianne Jonker,

FC Uitgeest startte in dezelfde formatie als vorige week tegen Papendorp. Na een van beide kanten aftastend begin was het Kolping Boys dat voor het eerst echt gevaarlijk werd via uitblinker Bruin. Zijn schot vloog echter net langs de paal. FCU stelde daar weinig tegenover. Er werd veel naar achteren gelopen waardoor de als een valse spits opererende Daan Hamaker en spitsen Lester Half en Max Dekker niet of nauwelijks bereikt werden. Natuurlijk waren er de halve kansjes maar FCU bleef vooralsnog de beverige patiënt die zich nog steeds niet echt goed voelde.

Juist op het moment dat het beter leek te gaan, aan het begin (46e minuut) van de tweede helft, sloeg de thuisploeg toe. Na wat geklungel achterin kon Berkhout voorgeven en liep de ongedekte Bruin de bal met de borst binnen. (1-0). Het was blijkbaar precies de juiste hoeveelheid paracetanol die FCU nodig had want vanaf dat moment begon het beter te lopen. Fel en agressief zochten de gasten het doel van keeper de Vries. De beloning volgde in de 52e minuut. Een fraai aangesneden vrij trap werd door Lester Half netjes binnengekopt. (1-1). FC Uitgeest werd sterker met name dankzij de impulsen van de vandaag weer heel sterk spelende linksback (Is dit echt de juiste positie voor hem?) Rens Brouwer en nadat Hamaker het veld had moeten ruimen voor Michael Markes waardoor Max Dekker vol in de spits kwam te staan. Zo waren er kansen op de overwinning maar kwam FCU ook goed weg toen Mike Beentjes in de 82e minuut een bijna zeker doelpunt voorkwam door met een uiterste inspanning de bal nog van de lijn te halen. De laatste tien minuten van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Kolping Boys maar de gasten slaagden er, ondanks goede mogelijkheden, niet in om de bevrijdende treffer te maken. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en zullen we ons maar vast houden aan vooral het einde van de tweede helft, toen er een duidelijk strijdplan was, dat meer het juiste medicijn leek dan de daaraan voorafgaande medicatie.

Zondag 20 oktober a.s. tegen AFC’34 kan FC Uitgeest laten zien dat het weer kiplekker is in wat vreemd genoeg de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is. Komt dat zien want dan gaat de thuisploeg verder waar het afgelopen zondag was gebleven namelijk fris en vrijuit voetballen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Idema, Vrouwe, Brouwer, Putter, Hamaker (80e Markes), Olgers, Smit, Dekker, Half.

Bron: De Afvallende Bal / FC Uitgeest