FC Uitgeest thuis onderuit tegen sterk HBC

10 november, 2022 - Uitgeest

Bijna een uur lang kon FC Uitgeest mee in het spel tegen één van de topploegen dit seizoen in de Eerste Klasse A, maar met een tweede goal van de gasten in de 60e minuut was het verzet wel gebroken. De jongens van FCU deden ook deze wedstrijd weer aanzienlijk hun best maar komen simpelweg kwaliteit tekort om een tegenstander van het formaat HBC op de pijnbank te leggen

Met een fraaie en volkomen verdiende 0-4 nam de koploper de drie punten mee terug naar Heemstede. Erg? Natuurlijk niet. Er moeten nog heel wat wedstrijden gespeeld worden, maar het gebrek aan slagkracht in de voorhoede is zorgelijk. Daar ligt duidelijk ruimte voor verbetering. Om dat voor elkaar te krijgen wordt een spannende uitdaging voor het trainersduo Hilmar de Groot en Frans Stam.

FC Uitgeest startte zonder de geblesseerde Thijn Ursem waardoor de weer teruggekeerde Daan Hamaker zichzelf terug zag op het middenveld. Overigens werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld vanwege de afgelasting van het A-veld. Supporters en schrijvende pers moesten het daarom doen zonder de luxe van de prachtige tribune, met een tweemaal drie kwartier durende geseling van regen en wind als gevolg. Enfin, je doet het voor je plezier.

De ploeg uit Heemstede zocht vanaf het begin het initiatief met verschillende kansen als resultaat. Toch had Gerben van Rossum in de 24e minuut bijna de openingstreffer op de schoen maar zijn maat 44 was net niet genoeg om de bal te raken na een mooie pas van Daan van den Booren.

De tweede helft bracht geen weersverbetering maar wel een voorsprong voor HBC. Een hoekschop in de 49e minuut bracht de bal bij de volkomen vrijstaande (hoe kan dit?) Dijkstra die fraai scoorde. 0-1.

In de 58e minuut werd het allemaal nog erger voor FCU toen Voorham de 0-2 binnen schoot. Het verzet van FCU was daarmee wel gebroken. Voor HBC werd het vanaf nu een “walk in the park” met de 0-3 in de 71e minuut van de Bruijn en de 0-4 in de 76e minuut van wederom Dijkstra. Een verdiende overwinning voor een betere ploeg die zich mag verheugen met een aantal hele goede spelers zoals Wilderom, Dijkstra en de Bruijn. Zal me niets verbazen als dit het te kloppen elftal is in deze klasse.

En FC Uitgeest? Gewoon hard blijven werken, kijken of er voorin meer kan worden uitgehaald maar hou vooral de lol erin, ondanks dat verliezen natuurlijk nooit leuk is.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, Ouwehand, van Eerden, Hamaker, Smit (70e Bryan Koster), van Rossum, Taylor (70e Tonin), van den Booren.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Sander Admiraal.

Heeuh? Met 0-4 verliezen en dan een verdediger tot speler van de week benomen. Kan dat? Ja hoor, in dit geval wel. Sander speelde ondanks de stevige nederlaag, net als vorige week, een prima wedstrijd. De jury had daar het oog op en besloot in zijn wijsheid de prijs aan hem toe te kennen. Sander gefeliciteerd.