FC Uitgeest strijdt en 'wint' een punt!

20 maart, 2023 - Uitgeest

Het moet maar eens gezegd worden. Ondanks de lage positie op de ranglijst verdient FC Uitgeest een compliment. Na de ongelukkige nederlaag tegen Assendelft vorige week herstelde de ploeg zich knap tegen een sterk Hillegom door met 1-1 gelijk te spelen.

Rens Brouwer is Bakkum en Krookspeler van de week (foto: René Vermeer)

Dat was wederom te danken aan de passie en de strijdlust die het team ook gewoonweg iedere wedstrijd aan de dag moet leggen, omdat het simpelweg de enige weg is naar resultaat. Altijd de mouwen opstropen, elkaars gaten dichtlopen en druk zetten op de tegenstander zijn daarbij onmisbare ingrediënten en dat doet de ploeg dan ook. Vandaag leverde dat een punt op.
FC Uitgeest startte met een debutant in de basis, Quinten Koster. Pas 16 jaar maar een talent weten ze bij de club. Ondanks dat hij duidelijk moest overschakelen op 'grote mannen'-voetbal liet hij toch paar keer duidelijk zien over potentie te beschikken.
FCU had het niet gemakkelijk in de eerste helft. Zo moest al in de 20e minuut Mike Beentjes de bal van de doellijn redden, was rechtsbuiten Ryan tot tweemaal toe bijna trefzeker en was doelman Sam Heijne een paar maal attent. Vlak na rust was het van Gurp die in de 48e minuut het overwicht tot uitdrukking wist te brengen. Met een hard en laag schot vanaf 20 meter verraste hij keeper Sam Heijne. 0-1. FC Uitgeest toonde veerkracht door direct daarna terug te slaan. Een geweldige actie van spits Rens Brouwer in het strafschopgebied van Hillegom, waarbij hij met een paar simpele heupbewegingen twee verdedigers op het verkeerde been zette, werd door hem bekroond met een snoeihard schot in het dak van de goal. 1-1.
In de 55e minuut was dezelfde Rens Brouwer dicht bij zijn tweede treffer van de dag maar hij zag een knappe kopbal eindigen op de lat. FC Uitgeest leek daarna wel bevrijd want het liet in deze fase het beste voetbal van het seizoen zien. Zonder resultaat want het was uiteindelijk toch weer Hillegom die ,in een overigens heerlijke tweede helft, liet zien dat ze niet naar Uitgeest waren gekomen voor een punt. Gelukkig voor FC Uitgeest wisten ze toch dat ene puntje over de streep te trekken. Dat was maar goed ook want de ploeg verdiende vandaag niet om te verliezen. Overigens vandaag ook complimenten voor de scheidsrechter van dienst namelijk, oud professioneel arbiter Roelof Luinge, die met zijn 68 jaar een puike wedstrijd floot door gewoon duidelijk en helder te zijn.
Volgende week naar koploper HBC. Het is te hopen dat FCU hetzelfde kan brengen als in deze wedstrijd. Wie weet wat er dan kan gebeuren?

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Schilp, Admiraal, Smit, van Eerden (45e van Rossum), Q. Koster, de Meij (85e Wilffert), Brouwer, Ursem.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Rens Brouwer
Met een weergaloos doelpunt, een bal op de lat en een handvol succesvolle verdedigende acties was het vandaag voor de jury niet al te moeilijk om de man van de wedstrijd te kiezen. Sinds enige weken staat hij in plaats van linksback in de spits en in die positie begint hij steeds meer te wonen en vooral steeds vaker te scoren. Rens van harte gefeliciteerd.