FC Uitgeest: strijdbaar maar wel verloren

22 november, 2022 - Uitgeest

Onder erbarmelijke weersomstandigheden, met gestadig naar beneden vallende regen, heeft FC Uitgeest tegen Kolping Boys laten zien uit het goede hout gesneden te zijn. Na de matige prestatie van vorige week, toen met 6-1 werd verloren van Hoofddorp, toonde de ploeg van Hilmar de Groot nu karakter en leek ook nog eens lange tijd een punt over te houden aan het duel.

Totdat scheidsrechter Westhoff bij een 1-1 stand in de 73e minuut iets zag wat verder niemand anders zag, namelijk als zou Roupe van der Voort op eigen helft gestart zijn voor zijn succesvolle rush richting keeper Hielke van der Laan. In werkelijkheid was de speler in kwestie al ruim vijf meter over de middenlijn. Een Sinterklaas cadeautje dat zelfs bij de spelers van Kolping Boys tot verbazing leidde maar met een welgemeend “Dank u Sinterklaasje” toch werd uitgepakt. Toch weer een nederlaag voor de thuisploeg maar vandaag wel één met opgeheven hoofd.

FC Uitgeest startte verrassend genoeg met Bryan Koster in de spits. Hij, telg uit een roemrijk voetbalgeslacht, speelde best een aardige wedstrijd. Was actief in de combinatie en lastig genoeg voor de mannen uit Alkmaar. FCU begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de 12e minuut verdiend op voorsprong. De vandaag sterk spelende Kick Smit bracht de bal bij Daan van den Booren die op zijn beurt Bryan Koster bediende die beheerst scoorde. 1-0. FC Uitgeest bleef in het verdere verloop van de eerste helft de betere ploeg, creëerde zelfs nog een paar kansen maar aan de andere kant liet Kolping Boys zich ook niet onbetuigd. Dankzij goed keeperswerk van Hielke van der Laan bleef de voorsprong vooralsnog in tact. De tweede helft gaf een veel feller Kolping Boys te zien. De thuisploeg had daar zichtbaar moeite mee. Toch was er in de 52e minuut voor de gasten een “Lucky shot” nodig om op gelijke hoogte te komen. Vanaf 30 meter probeerde rechtsback Ouaziz maar eens wat. Zijn hard ingeschoten bal werd van richting veranderd waarna keeper Hielke van der Laan kansloos was. 1-1.

In het vervolg leek het duel dus af te steven op een gelijk spel tot de boven beschreven black out van de scheidsrechter. Hij, die achteraf ook wel toegaf een wat ongelukkige wedstrijd te hebben gefloten. Waarvan acte. Weer een nederlaag dus voor FC Uitgeest maar nu wel één waar mee te leven viel omdat de jongens er echt alles aan gedaan hebben om vandaag een goed resultaat neer te zetten. En… om met Louis van Gaal te spreken” je hoeft niet de beste spelers te hebben om te winnen maar het beste team”. Vandaag was voor FC Uitgeest het simpele woord “strijdbaar” de grote overwinning.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Admiraal, Vrouwe, van der Werff, Hamaker, van Eerden, Smit, Bryan Koster, van den Booren (75e Quinten Koster), van Rossum.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit

Hij is nog maar 28 jaar maar speelt al een eeuwigheid in het eerste. Een routinier die vandaag vooral in de eerste helft zijn ploeg bij de hand nam met goed stoorwerk en fraaie steekpasjes. Zijn inzet blijft onvoorwaardelijk en dat is te prijzen. Kick van harte gefeliciteerd.