FC Uitgeest speelt gelijk en verliest.

16 mei, 2022 - Uitgeest

Er was weer eens een dubbel programma voor “onze “ jongens. Donderdag 12 mei op bezoek bij SDZ en zondag 15 mei thuis tegen het team van runner up AGB dat bij aanvang van de wedstrijd op een keurige tweede plaats stond en nog volop kampioenskansen heeft.

Foto's: Marianne Jonker. (Tim uit den Bogaard)

Tegen SDZ werd in een uiterst vermakelijke wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld maar tegen AGB ging het fout. Met 2-3 werd een verdiende nederlaag geleden tegen de beter spelende Amsterdammers. Indrukwekkend was de één minuut stilte vooraf vanwege het overlijden van een 28-jarig lid en zoon van de materiaalman van de Amsterdamse club.

In de donderdagavond wedstrijd miste FCU Daan Hamaker. Voor de trouwe volgers van FC Uitgeest behoren de doordeweekse wedstrijden niet tot de favorieten maar op deze mooie donderdagavond werd dat ruimschoots gecompenseerd door de leuke wedstrijd die het publiek kreeg voorgeschoteld. Frank en vrij trokken de twee ploegen ten aanval waarbij vaak het middenveld werd overgeslagen en FCU bij vlagen uitstekend voetbal liet zien. Toch kwam de  ploeg al in de 8e minuut op achterstand toen keeper Danny Adrichem zich verkeek op een inzet van Van der meer. 1-0. Het beste van het spel was daarna voor FC Uitgeest dat vooral onder impuls van de sterk spelende rechtsback Mike Beentjes voortdurend gevaarlijk was. Mike heeft de inhoud om keer op keer op de rechtsbuitenpositie te verschijnen. Hij is niet zo groot maar ik denk dat twee derde van zijn lichaam uit longen bestaat. De vraag is inmiddels niet meer of hij de aanstaande kermisloop in Uitgeest gaat winnen maar met hoeveel voorsprong. Verdiend kwam FCU dus gelijk in de 52e minuut. Een scrummage voor het doel en Rens Brouwer die de bal over de lijn duwde. 1-1. Daar bleef het bij.

Tegen AGB begon FC Uitgeest sterk. Met vroeg druk zetten werden de Amsterdammers vanaf het begin teruggedrongen en dat werd beloond. Al in de 8e minuut wist Daan Hamaker de bal achter doelman Dagasan te krijgen. 1-0. Het was echter AGB dat de rug rechtte en onder leiding van de fenomenale 39-jarige aanvoerder Meric terug wist te komen in de wedstrijd. Een fraaie passeeractie werd gevolgd door een even fraai “stiffie”. Een schoonheid en 1-1. Direct na de thee was het Bensabouh die de bal opving op de borst en met zijn volley doelman Danny Adrichem kansloos liet. 1-2. De beslissing leek te vallen in de 73e minuut toen Amghar el Yettefti tekende voor de 1-3 maar FC Uitgeest kwam toch nog even terug toen in de 87e minuut Thijn Ursem de 2-3 binnengleed. AGB gaf echter niets meer weg en blijft zodoende in het spoor van koploper Kampong.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest (SDZ) : Adrichem, Beentjes, Vrouwe, R.Brouwer (69e Zeeuw), Uit den Boogaard, Putter (58e Olgers), J.Brouwer (88e Koster), Smit, Duijn, van den Booren, van Eerden.

FC Uitgeest (AGB) : Adrichem, Beentjes, Vrouwe (45e R.Brouwer), Hamaker, Uit den Boogaard, Putter (80e Wilffert), J.Brouwer (65e de Meij), Smit (65e Olgers), Duijn, van den Booren (65e Ursem), van Eerden.

Foto onder: doelpuntenmakers
1. Daan Hamaker (1-0)
2. Tijn Ursem (2-3)