FC Uitgeest ploetert en verprutst voorsprong

13 maart, 2023 - Uitgeest

Lange tijd leek FC Uitgeest aan het langste eind te trekken in de derby in en tegen vv Assendelft.

Tot de vervelende ommekeer in de 80e minuut toen bij een 1-2 voorsprong keeper Sam Heijne een uiterst ongelukkig moment had en invaller Spanjaard eenvoudig kon scoren. Nou, dan maar een punt meenemen uit de polder zou je zeggen, maar zelfs dat ging knullig fout. In de 91eminuut kon spits Zwemmer geheel vrijstaand in het strafschopgebied zijn tweede van de middag maken om daarmee zijn ploeg, in de strijd om degradatie, met 3-2 winst belangrijke drie punten te schenken. Zo stonden de buren uit Uitgeest niet voor het eerst dit seizoen weer eens met lege handen.

FC Uitgeest begon met Daan Hamaker in de ploeg voor Thijn Ursem die op de bank mocht plaatsnemen. Het eerste half uur bracht weinig goed voetbal van beide kanten maar bij FC Uitgeest lukte hoegenaamd niets. Eenvoudige ballen werden bij voortduring ingeleverd bij spelers die toch echt in het zwart-wit speelden en niet in het geel-groen. Al in de 10e minuut werd het geploeter afgestraft door de thuisploeg. Eenvoudig balverlies ging vooraf aan een puike voorzet van Kuiper waarop Zwemmer attent reageerde en tekende voor zijn eerste vandaag.
1-0

Ach ze deden daarna aandoenlijk hun best de mannen van FC Uitgeest maar er lukte helaas niet veel. Tot de 45e minuut.
Ineens was er de fraaie actie van Rens Brouwer. In het strafschopgebied nam hij de bal op zijn borst aan om daarna knap weg te draaien en direct uit te halen. 1-1.

Het leidde tot een begeesterd FCU dat uit de kleedkamer kwam. Ineens ging er veel goed, kwamen passes aan en leek er zelfvertrouwen te zijn. De beloning volgde in de 59e minuut.
De snelle David de Meij werd weggestuurd aan de rechterkant om vervolgens vernietigend uit te halen. 1-2.

Gesteund door de harde wind mee leken de gasten makkelijk overeind te blijven tot het ongelukkige moment van keeper Sam Heijne waardoor Spanjaard kon scoren. 2-2.

In de 84e minuut leek FCU alsnog de volle buit binnen te halen maar geheel alleen voor keeper Rijsser wist de ingevallen Thijn Ursem niet te scoren. Aan de andere kant raakte Spanjaard voor Assendelft nog de lat voor Zwemmer in de 91e minuut de beslissende 3-2 maakte. Zo schoot FC Uitgeest zich alsnog in de eigen voet. Het zal het zelfvertrouwen geen goed doen. Maar toch, één kwartier in de tweede helft was het hoopvol goed.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijen, Beentjes, Vrouwe, Schilp (82e Willfert), Admiraal, van Eerden, Hamaker (45e Ursem), Smit, Brouwer, van den Booren (85e Q.Koster), de Meij (72e van Rossum).