FC Uitgeest beleeft (zeer) 'slechte dag op kantoor'

23 mei, 2022 - Uitgeest

De Engelsen zeggen het natuurlijk veel mooier. Die hebben over een 'bad day at the office'. Het wil zoveel zeggen als een dag waarin eigenlijk niets gaat zoals het moet gaan en je ook niet bij machte bent om het om te draaien. Enfin, zo’n dag beleefde FC Uitgeest dus afgelopen zondag op bezoek bij sv Hillegom. Met maar liefst 6-3 werden de gasten afgedroogd en dat na een 0-2 voorsprong voor FC Uitgeest.

FCU moest het doen zonder de vorige week aan het hoofd geblesseerd geraakte aanvoerder Stan Vrouwe. Daan Hamaker was zijn vervanger in de verdediging. De eerste twintig minuten verliepen eigenlijk geweldig voor het team van Hilmar de Groot. Een voortvarender start kon de ploeg zich niet wensen want al in de 1e minuut tikte Kick Smit de bal, na een afgemeten voorzet van Jorn Brouwer, netjes binnen. 0-1.

Met gevarieerd aanvalsspel werd daarna de verdediging van Hillegom flink onder druk gezet. In de 19e minuut was het Jordy Duijn die na wederom aangeven van Jorn Brouwer zelfs de 0-2 op het scorebord deed verschijnen. Een “niets aan de hand wedstrijd” dus. Fout!

FC Uitgeest werd na de verplichte drinkpauze slordig in spel en dekking met als gevolg dat de thuisploeg kon terugkeren in de wedstrijd. In de 41e minuut kreeg de razendsnelle Ryan van back Michiel van Eerden teveel ruimte en scoorde beheerst. 1-2.

De thee deed in de rust geen wonderen. Sterker nog, al in de 47e minuut was het van der Lip die de gelijkmaker scoorde. 2-2. Vanaf dat moment lukte er niets meer bij FC Uitgeest en bij de gastheren alles. Wederom was het van der Lip die de hoofdrol opeiste en in de 52e minuut  optimaal profiteerde van verdedigingsfouten bij FCU. 3-2. Het bouwwerk FC Uitgeest stortte daarna geheel in. Het team speelde vanaf dat moment zijn slechtste spel van het gehele seizoen en Hillegom profiteerde. In de 54eminuut was het Warmerdam met de 4-2 en een paar minuten later wederom Ryan die de 5-2 aantekende. De vernedering werd compleet toen weer Warmendam in de 79e minuut de 6-2 scoorde. Dat Jorn Brouwer er in de 89e minuut er nog 6-3 van maakte was verder voor de statistieken.

Wat nu? Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Zondag 29 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ( inclusief bekendmaking van de Bakkum en Krookspeler van jaargang 21-22) tegen Assendelft en maandag 6 juni uit bij DSOV. Vooral de laatste wedstrijd is pikant omdat deze gelijk valt met de finaledag van het ICGT. Gezien de situatie op de ranglijst kan FC Uitgeest het seizoen eindigen als 11e of 6e. We zullen het zien. Vandaag deze “slechte dag op kantoor” maar snel vergeten.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Adrichem (61e Heijne), Beentjes, Hamaker, uit den Boogaard, van Eerden (72e van der Werff), Putter, J.Brouwer, Smit (61e Tromp), Duijn, Olgers (27e Zeeuw), van den Booren (72e Molenaar)