FC Uitgeest beleeft hele matige zondag.

15 april, 2019 - Uitgeest

Diepe zuchten werden er geslaakt door de trouwe aanhang van FC Uitgeest daar op de prachtige tribune van de sport vereniging Hillegom. Het was een hard gelag om je favoriete ploeg , waar je iedere week met plezier naar kijkt en waarvoor je bereid bent op een mooie zondagmiddag af te reizen naar het verre Hillegom, zonder resultaat zo te zien ploeteren. Met 4-1 werden de gasten genadeloos afgestraft voor een wedstrijd met het predicaat “labbekakkerig”. Niemand in vorm, verkeerde keuzes makend en de balbehandeling van een vriendenteam dat besloten heeft een paar klassen lager te voetballen, waren de kenmerken van een zondag die we maar snel moeten vergeten.

FC Uitgeest startte weer eens met Kick Smit in de basis net als de van een schorsing teruggekeerde Jorn Brouwer. Mike Olgers ontbrak vandaag. Van meet af aan was duidelijk dat het in degradatiegevaar verkerende Hillegom onder de leiding van de nieuwe trainer Bas Faber vandaag van plan was om te gaan voor de drie broodnodige punten. Iets waar de ploeg goed in slaagde want vanaf de eerste minuut werd FC Uitgeest opgejaagd. FCU kreeg er vooralsnog geen vat op. Al in de 14e minuut was het raak. En hoe? Middenvelder Dedel zag in de 14e minuut doelman Sem Bleeker iets te ver voor zijn doel staan en besloot tot een lepe lob die wonderbaarlijk mooi terecht kwam. 1-0. Pas in de 26e minuut zetten de gasten daar iets tegenover met een kleine kans voor Daan Hamaker . Het luidde een kortstondige fase van opleving in met kleine kansen voor zowel Max Dekker als Lester Half. Maar ook zij misten vandaag scherpte.

Misschien zou een donderspeech van trainer Ton Pronk in de rust helpen?  Of hij dat gedaan heeft weet ik niet maar helpen deed het in ieder geval niet. Het balverlies stapelde zich op terwijl het positiespel afdaalde naar dat van een JO-8-4 team dat lekker door elkaar krioelt. Met dat verschil dat die kleintjes daar tenminste nog enige lol in hebben. De afstraffing kwam in de 52e minuut. Na een foutenfestival in de verdediging was het Hillegom uitblinker Dedel die scoorde. 2-0. Vanaf dat moment was FCU het helemaal kwijt. Het was niet eens meer de vraag of de derde treffer zou vallen maar wanneer. Nou, in de 59e minuut dus. Wederom was het Dedel die scoorde. 3-0. In de 71e minuut werd het nog erger. Ditmaal was het van Veen die de trekker overhaalde. 4-0. Pas in de 86e minuut deed FCU via Lester Half iets terug. 4-1. De meegereisde supporters morden maar zijn zeker bereid te vergeven als er volgende week maar strijd, passie en plezier is, want het is al erg genoeg dat naar alle waarschijnlijkheid, als gevolg van een dwaze KNVB beslissing, de periodetitel ook nog eens moet worden ingeleverd. Zet die boosheid maar om in resultaat!

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, Beentjes, Putter, J.Brouwer, Hamaker, Dekker (65e Draaijer) , Smit, Half.