Een kookboek gemaakt door en voor de horeca

12 februari, 2021 - Uitgeest

REGIO - De lokale horeca van Uitgeest, Beverwijk Heemskerk en Castricum slaan de handen ineen en brengen een kookboek uit voor hun gasten. Zij hebben de favoriete gerechten van henzelf en de gasten gebundeld in een kookboek dat op 13 februari zal verschijnen. Om de uitgave van het boek te financieren zijn bedrijven benaderd om een advertentie of logo in het boek te plaatsen. Afgelopen donderdag, 11 februari, nam Burgemeester Nieuwland het eerste exemplaar van het 'Horeca Kookboek in ontvangst. (Reportage OSU/RTV onder de foto).

 

Steun de lokale horeca en bestel het Horeca Kookboek (vanaf zaterdag 13 februari).
Steun de lokale horeca en bestel het Horeca Kookboek (vanaf zaterdag 13 februari).

Nancy Floris, een van de initiatiefnemers, zegt: “Het is vreselijk om te zien dat het overal zo stil is. Overal horen we hetzelfde: de horeca heeft het zwaar. Om iets terug te doen en de gasten de mogelijkheid te geven om ook op een andere manier de horeca te steunen kwamen we met het kookboek. De horecaondernemers reageerden erg enthousiast en zijn vol overgave bezig geweest om de recepten van hun lekkerste gerechten op te schrijven, zodat straks iedereen die zou kunnen maken.

Ook Sylvia Blok, grafisch vormgeefster en administratieve duizendpoot achter het Kookboek voor de Horeca is enthousiast. “De horeca heeft echt zijn best gedaan om tussen alle bestellingen en take-away-menu's door een goed gerecht aan te leveren met mooie foto’s. Ze zijn erg enthousiast en ik kan dan ook niet wachten tot de wij de eerste boeken mogen gaan overhandigen.”

Het kookboek is vanaf 13 februari verkrijgbaar en kost € 14,95. Kijk op www.kookboekuitderegio.nl voor (bestel)informatie en de verkooppunten. De volledige winst uit de verkoop van het kookboek zal worden verdeeld onder de deelnemende horecabedrijven.

Burgemeester Sebastiaan Nieuwland sprak zijn waardering uit: "Al is het slechts een doekje voor het bloeden, toch is het een prachtig initiatief om de horeca op deze manier een boost te kunnen geven."

Het Horeca Kookboek is online te bestellen via www.kookboekuitderegio.nl en kost € 14,95. Ook verkrijgbaar bij verkooppunten: JUMBO, Lekker aan de Haven, Bistro Nadar, Havenrijk of Bistro 't Schippersrijk. De volledige winst uit de verkoop van het kookboek zal worden verdeeld onder de deelnemende horecabedrijven.

De deelnemende horeca in Uitgeest: Bistro Nadar • Bistro 't Stokpaardje • Café Restaurant Klaas • Havenrijk • Herberg De Driesprong • Lekker aan de Haven • 't Schippersrijk.

 

Fotografie: Anita Webbe
1: Burgemeester Nieuwland krijgt eerste exemplaar Horeca Kookboek overhandigd uit handen van initiatiefnemers Sylvia Blok(L.) en Nancy Floris.
2. Burgemeester gaat bij het zien van al dat lekkers "zeker thuis uitproberen!"