Een 'coole' rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk

27 juli, 2022 - Uitgeest

Ondanks de warme zomers blijft het in de forten van de Stelling van Amsterdam heerlijk ‘cool’. En het verhaal van de gidsen van Landschap Noord-Holland is ook nog ‘cool’.

Zaterdag 6 augustus vertellen de gidsen Hans en Theo hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk.

foto: Anita Webbe
foto: Anita Webbe

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen laten je alles zien.

 

Fort van de Stelling van Amsterdam

Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat "een kazemat” is? Kom dan de 6e augustus langs.

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.

Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard!

De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.

 

Rondleiding: zaterdag 6 augustus van 13.30 tot 14.45 uurWaar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl