Echografie in de praktijk SMC-Fysiotherapie Uitgeest

25 juli, 2022 - Uitgeest

SMC Fysiotherapie Uitgeest is inmiddels al ruim zeven jaar te vinden aan de Zienlaan, achter de voetbalvelden. Er is steeds meer mogelijk in de fysiotherapie waaronder ook het maken van een echo, ook zij gaan hier nu mee starten.

 

Rob Jonker voert een echoscopie uit in de praktijk van SMC Fysiotherapie Uitgeest (aangeleverde foto)
Rob Jonker voert een echoscopie uit in de praktijk van SMC Fysiotherapie Uitgeest (aangeleverde foto)

Bij de fysiotherapie denken we niet direct aan echografie, maar met deze methode kan SMC Fysiotherapie Uitgeest klachten duidelijker in beeld brengen.
De fysiotherapeut maakt na een intakegesprek een echo waardoor er doelgericht gezocht kan worden naar aanleiding van uw klachten.

"Op een echo zijn voornamelijk oppervlakkige structuren te zien. Denk hierbij aan spieren, pezen, banden buiten het gewricht. Een voordeel van echografie, ten opzichte van röntgen of MRI, is dat wij kunnen werken met bewegende beelden," vertelt fysiotherapeut Rob Jonker. "Hierdoor kunnen wij zien waarom de pijnlijke beweging niet lukt of zeer doet. Hierdoor kan er dus beter een duidelijke en doelgerichte behandeling komen".

Echografie is een onderdeel van een fysiotherapeutisch proces. Dit houdt in dat SMC een echo-intake met u doet van een uur. Hier zijn kosten aan verbonden maar er kan een vergoeding worden aangevraagd via uw aanvullende verzekering. Na de echo worden de bevindingen met u doorgenomen en volgt er een advies met eventuele behandelopties.
In overleg met u zal dan ook de huisarts op de hoogte gesteld worden en, mocht het nodig zijn,  zal de huisarts u door te verwijzen naar een specialist.
Wilt u advies of wilt u een intake inplannen, neemt u dan contact op.

SMC-FYSIOTHERAPIE Uitgeest:
Zienlaan 3 (de Opmaat)                                        
1911 TR Uitgeest                                                 
0251-254161
info@smc-ijmond.nl