Competitie-indeling van FC Uitgeest 1 is bekend

10 juli, 2022 - Uitgeest

De indelingen voor de categorie A voor het seizoen 2021/’22 gepubliceerd op voetbal.nl, zowel op de website als in de app. FC Uitgeest kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarvan gehoopt wordt dat het op een normale manier kan verlopen zonder beperkingen vanwege corona. De realiteit is helaas dat corona nog niet achter ons ligt. De KNVB bereidt de club dan ook voor op verschillende scenario’s, zodat er gedurende het seizoen snel geschakeld kan worden mocht de situatie daarom vragen. Kortom; FC Uitgeest kijkt met veel plezier en met een optimistische, maar ook realistische blik uit naar het seizoen 2022/’23.

(Foto: Marianne Jonker.) FC Uitgeest kijkt met veel plezier en met een optimistische, maar ook realistische blik uit naar het seizoen 2022/2023
(Foto: Marianne Jonker.) FC Uitgeest kijkt met veel plezier en met een optimistische, maar ook realistische blik uit naar het seizoen 2022/2023

Sportieve wensen en geografische indeling
Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden. Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat helaas niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen.

Belangrijke data start beker en competitie
De KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt voor de teams in de A-categorie.
De indeling van FC Uitgeest 2 en FC Uitgeest VR1 is ook bekend gemaakt en deze zijn te vinden op de betreffende teampagina’s van de website van de vereniging. De districtsbeker begint in het weekend van 3 en 4 september. De competitie voor alle teams starten in het weekend van 24 en 25 september.

Competitie-indeling 1e Klasse ACompetitie-indeling zondag 1e Klasse A
AFC’34
AGB
vv Assendelft
Fortuna Wormerveer
HBC
Hillegom
Hoofddorp
IVV
Kolping Boys
LSVV
De Meer
SDZ
FC Uitgeest
Vitesse’22