Chatten met Dorre

12 augustus, 2022 - Uitgeest

Moeite met zoeken op de website? Dorre helpt u verder Uw weg vinden op onze website. Het menu doorscrollen of de zoekbalk gebruiken – daar is niks mis mee. Maar sinds een tijdje is er ook de mogelijkheid om te chatten. 

 

Dorre is de naam. Zeg maar de digitale vraagbaak van de gemeente. Of het nu gaat om de openingstijden, parkeerzaken, of afvalinformatie, Dorre weet het antwoord en brengt u direct op de goede webpagina om de zaken af te handelen. 

En Dorre is leergierig. Aan de hand van de chats ontdekt Dorre wat er aan antwoorden moet worden aangevuld of aangepast. Zo kan Dorre steeds meer vragen beantwoorden. 

Hoe werkt het

Wie www.uitgeest.nl intypt, komt uit op de homepage van de gemeente. Rechts onderaan staat een tekstballon. Door erop te klikken komt Dorre in actie en kan de chat starten. Typ in eigen woorden de vraag in of kies één van de onderwerpen die worden getoond. Het antwoord volgt vanzelf.

Lukt het toch niet via de chatbot? Geeft niets, dan vraagt Dorre of u een medewerker wilt spreken. U kunt daar ook zelf om vragen. Dorre schakelt dan automatisch door naar een medewerker.