Chaotische start maar toch winst voor Voluit dames 2

15 maart, 2020 - Uitgeest

Soms begint een wedstrijd niet helemaal vlekkeloos. Dit bleek ook het geval te zijn voor Dames 2 van Volleybalvereniging Voluit tijdens de uitwedstrijd van afgelopen woensdagavond.

Volleybalvereniging Voluit dames 2 in actie

Met zeven spelers zou de bezetting voldoende moeten zijn. Echter vlak voor de wedstrijd begonnen twee van de spelers ziekteverschijnselen (help...corona?) te vertonen. Toch besloten zij om met zes spelers, waarvan één zieke) de zaal van Spaarnestad te betreden. Daar aangekomen bleken twee spelers nog verdwaald te zijn en tot overmaat van ramp kon er daardoor ook niet ingspeeld worden doordat de verdwaalde spelers de ballen mee hadden!

Gelukkig was er niet alleen maar kommer en kwel en werden de dames gered door J. van der Veen. De reddende engel van de avond die haar eigen wedstrijd oversloeg om dit halfbakken team wat extra vrouwenkracht te geven. Ondanks dat er drie speelsters niet op hun eigen positie stonden, had dit zeker geen effect op de kwaliteit van het spel!

De eerste set begon direct met lange rally's en aan beide kanten werd er sterk verdedigd. Toch liep Voluit rond de 10 punten uit en wisten de dames deze voorsprong te behouden tot het einde van de set. Coach De Nijs besluit om J. van der Veen op haar eigen buitenpositie te houden en dat pakt goed uit: ze benut alle kansen met scorende aanvallen.

In de tweede set werd deze trend doorgezet en het eerste punt gelijk gemaakt door een mooi samenspel van spelverdediger Duinmaijer en middenaanvaller Eeltink. In de verdediging moest flink gestreden worden, maar buitenverdedigster Van Heerwaarden wist met een paar reddingen de bal goed in het spel te houden. Deze set werd met een groot verschil binnen gehaald door een prachtige laatste smash van Burger met 25-12.

Het minder technische spel van de tegenstander zorgde soms voor een lastige inschatting bij Voluit in de start van de derde set. Toch wisten de dames zich te herpakken en werden er een paar tactische ballen in tweeën weggelegd door spelverdediger Duinmaijer. De tegenstander had moeite met de services van Eeltink en Winter, waardoor Voluit op voorsprong kwam die ze wisten te behouden tot het einde van de derde set. Spelverdeler S. van der Veen ziet nog kans om de bal prachtig achterover te geven, waardoor Winter een scorende diagonale aanval kon maken.

In de laatste set speelde S. van der Veen mooie set-ups waardoor de aanvallers genoeg kansen zagen om de punten binnen te halen. De set eindigde met wat geluk door fouten van de tegenstander, maar dat mocht de pret niet drukken. De 5 punten zijn binnen door een 4-0 overwinning.