Boeiende rondleiding door het Fort K'IJK

19 september, 2022 - Uitgeest

Iedere eerste zaterdag van de maand vertellen de gidsen Hans en Theo hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk. Dus ook op zaterdag 1 oktober.

Foto: Sabine van Keulen
Foto: Sabine van Keulen

 

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gelegen op de grens van Uitgeest en Krommenie, gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. 
Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De Krommeniese gidsen laten je alles zien.

 

Fort van de Stelling van Amsterdam

Het is een prachtige mogelijkheid om een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen te bekijken! Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat "een kazemat” is? Kom dan de 1e oktober langs.

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek. 

Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. 
Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard en zoals een bezoeker recent zei: ‘leuk en interessant’!

De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel.

 

Rondleiding: zaterdag 1 oktober van 13.30 tot 14.45 uur
Waar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl