FC Uitgeest is na de winterstop rookvrij

2 december, 2018 - Sport

FC Uitgeest is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom na de winterstop de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt FC Uitgeest iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 

foto: Marianne Jonker
foto: Marianne Jonker

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Roken begint vaak op jonge leeftijd, twee derde van de rokers is begonnen voor zijn 18e, hoe jonger iemand begint met roken, des te moeilijker wordt het om te stoppen met roken.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

De meeste ouders willen dat hun kinderen worden beschermd tegen roken. Daarom wordt FC Uitgeest rookvrij op de zaterdag en doordeweeks op trainingstijden van de kinderen.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht te roken, FC Uitgeest zal daartoe een plek inrichten naast de kantine.

Samen kunnen we een gezonde omgeving creëren voor onze kinderen!

Wil je meer informatie over een rookvrije omgeving, dan kunt u terecht op de website www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We zullen je de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kunnen jullie bij mij terecht.

Patrick Putter

Jeugdvoorzitter FC Uitgeest

 

Bron: FC Uitgeest.