Beleef de Romeinse tijd in de meivakantie in Huis van Hilde

25 april, 2022 - Regio

Huis van Hilde is met haar indrukwekkende tentoonstelling van zo’n 1000 archeologische vondsten sowieso al een bezoek waard maar in de meivakantie des te meer want dan zijn er heel veel extra activiteiten voor het hele gezin binnen het thema ‘Romeinen’. Van meedoen in een Romeins leger tot luisteren naar verhalen van lang geleden en van zelf Romeinse geuren maken tot een speciale kinderrondleiding; in de meivakantie (her)beleef je de Romeinse tijd in Huis van Hilde.

Afbeelding: Huis van Hilde
Afbeelding: Huis van Hilde

Kinderrondleidingen
Op meerdere dagen is er een speciale kinderrondleiding. Je staat oog in oog met Hilde en de Romeinse soldaat en leert aan de hand van spannende verhalen wie zij waren en hoe zij leefden. Op de andere dagen is er een reguliere rondleiding die ook geschikt is voor het hele gezin. Zie onderstaand schema. Reserveren voor de kinderrondleiding is verplicht. Dat kan via balie@huisvanhilde.nl (vermeld datum, naam van kinderen en telefoonnummer) of via 023 – 514 32 47.

Romeinse school
In de Romeinse school is elke dag een andere workshop. Maak Romeinse geuren, buideltjes van stof, een sieraad of geluksamulet, een rietfluitje om zelf muziek mee te maken of je eigen touw van boombast, wol of zelfs van darm als je durft! Ook kun je leren mandenvlechten en spinnen met wol of laat jouw toekomst voorspellen door een Romeinse astroloog.

Alle informatie over de activiteiten in de meivakantie vind je in de LINK

Bron: Watgaanwedoen.nl