LeesLokaal opent haar deuren in gemeentehuis Uitgeest

5 september, 2020 - Uitgeest

Op zaterdag 5 september werd tijdens een besloten bijeenkomst het LeesLokaal officieel geopend door wethouder Cees Beentjes. Het nieuwe onderkomen van LeesLokaal is het gemeentehuis van Uitgeest. Vanaf maandag 7 september opent LeesLokaal weer op de gebruikelijke openingstijden haar deuren voor alle oude en nieuwe boekenliefhebbers. 

 

 

 

 

 

 

Wethouder Cees Beentjes en Hetty Franzani slaan een 'nieuw boek' open voor LeesLokaal Uitgeest (foto: Anita Webbe)
Wethouder Cees Beentjes en Hetty Franzani slaan een 'nieuw boek' open voor LeesLokaal Uitgeest (foto: Anita Webbe)

In het hart van de gemeente

Bij de start van LeesLokaal aan de Brugmanstraat was duidelijk dat dit een tijdelijk onderkomen zou zijn. De bestemmingsplannen voor dit deel van Uitgeest lagen al op tafel. Eind 2019 werd bekend een verhuizing op stapel stond en dat de gemeente een deel van het gemeentehuis beschikbaar stelde als nieuwe locatie. De vrijwilligers van LeesLokaal hebben hard gewerkt om de nieuwe locatie op tijd af te krijgen en alle boeken te verhuizen. Wethouder Cees Beentjes: ‘Met de komst van LeesLokaal naar het gemeentehuis zetten we een mooie stap. Het doel is om het gemeentehuis ook het “Huis van ontmoeting” te laten zijn.’

Een stukje historie

Lees Lokaal Uitgeest is gestart op 19 maart 2016. Nadat de gemeenteraad van Uitgeest groen licht gaf voor de oprichting van het Lees Lokaal is de groep vrijwilligers met veel enthousiasme begonnen met het ‘leesklaar’ maken van de voormalige politiepost. De wachtruimte en verhoorkamertjes werden doorgebroken, geschilderd en ingericht met meer dan 6.000 boeken. Deze collectie is uitgegroeid tot ruim 10.000 exemplaren.

 

Vrienden van de diensten van LeesLokaal

Een groot aantal Vrienden van de diensten van Lees Lokaal maakt gebruik van het LeesLokaal. Vrijwillig doneren zij daarvoor een bijdrage van € 10 per jaar. Daarnaast krijgt LeesLokaal subsidie van de gemeente voor de vaste lasten en de aanschaf van nieuwe boeken. Het resultaat is een collectie die kan wedijveren met die van bestaande reguliere bibliotheken.

Na binnenkomst in het gemeentehuis vindt u de ingang van Lees Lokaal links naast de balie.

Openingstijden:
Maandag 13:30 – 17:00
Dinsdag 10:00 – 12:00 / 18:30 – 20:30
Woensdag 13:30 – 17:00
Donderdag 18:30 – 20:30
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 11:00 – 15:00
Zondag Gesloten

Foto: Henk Eilert (voorzitter LeesLokaal) doet een woordje (zie onderstaande reportage van OSU/RTV)