Tabijn geeft update van de ontwikkelingen in Uitgeest.

23 januari, 2019 - Nieuws

Sinds de Gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar is het erg stil gebleven rond de ontwikkelingen richting een Kindcentrum in Uitgeest ten noorden van de spoorlijn.

foto: Marianne Jonker
foto: Marianne Jonker

Door de grote veranderingen in het politieke landschap waren de coalitieonderhandelingen lastig en duurden lang. Vlak voor de zomervakantie werd er eindelijk een nieuw college geïnstaleerd.
In de laatste week voor de zomervakantie was er direct een eerste verkennend gesprek tussen Tabijn en de nieuwe verantwoordelijke wethouders en ambtenaren. In dat gesprek werd al snel duidelijk dat de door Tabijn gewenste uni-locatie een gepasseerd station was. Het college ging én gaat voor een onderwijsaanbod op twee locaties. Na de zomervakantie zijn er meerdere vervolg gesprekken geweest. 
Wij vinden het belangrijk om u te informeren over de stand van zaken tot nu toe. Op dit moment zijn de Gemeente en Tabijn het er over eens dat er onderwijs en opvang komt op twee locaties. Één in de wijk 'de Koog' en één locatie in het 'Oude dorp'

De Gemeente heeft een duidelijke voorkeur in de Koog voor nieuwbouw op de 'Paltrok'-locatie en Tabijn kan zich daarin vinden. In het Oude dorp zijn meerdere locaties in beeld. Tabijn heeft een duidelijke voorkeur voor renovatie/nieuwbouw op de locatie 'Binnenmeer'. De Gemeente kan zich daarin vinden en heeft toegezegd deze variant als eerste op haalbaarheid te onderzoeken. 
Tabijn gaat nog steeds voor het Kindcentrum, maar dan gesitueerd op twee locaties, met een onderwijsaanbod van 4 tot 12 jaar en een opvangaanbod van 2 tot 12 jaar.

Tabijn hoopt binnen afzienbare tijd met de Gemeente een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen, waarin de afspraken over bovenstaande worden vastgelegd. Op het moment dat deze handtekeningen zijn gezet kunnen er concrete stappen worden gezet.