Remondis en Schippersrijk maken stappen in verduurzaming

28 juli, 2020 - Uitgeest

Via vereniging GreenBiz IJmond advies op maat

foto: Pixabay
foto: Pixabay

“Met kleine aanpassingen in ons pand kunnen wij al stappen maken in verduurzaming. Wij huren het pand en toch kunnen wij een bijdrage leveren”, vertel Ron Engelmoer, vestigingsmanager bij Remondis. Ook Sjaak Rijke, eigenaar van Bistro ‘t Schippersrijk, gaat aan de slag met verduurzaming. Remondis en Schippersrijk zijn een voorbeeld voor bedrijven op het bedrijventerreinen Uitgeest-Noord en Jachthavengebied. Ondersteund door gemeente Uitgeest faciliteert vereniging GreenBiz IJmond de bedrijven in hun proces. Zij biedt een gratis energiescan aan om inzicht te krijgen in het energieverbruik, maar ook waar de kansen liggen om bijvoorbeeld energie zelf op te wekken door zonnepanelen. De scan is een onderdeel van de GreenBiz Green Deal: een intentieovereenkomst met ondernemers om te werken aan verduurzaming!

Energieverbruik verlagen
“Er zijn zoveel mogelijkheden, waar moet je beginnen?”, geeft Engelmoer van Remondis aan. Een rapport met duidelijk inzicht in energiebesparende maatregelen helpt hierbij. “Ondanks dat wij al een rapport hadden liggen van een andere partij hebben wij toch deze gratis energiescan aangevraagd. De scan is een mooie aanvulling en zeker een toevoeging op het eerdere advies.” Remondis heeft op basis van de uitkomsten in het hele pand de verlichting aangepast. “We hadden al wat vervangen, maar nu is de rest ook allemaal LED. Wij gaan zeker energiekosten besparen.”

Zonnepanelen plaatsen 
Een van de maatregelen, die uit de energiescan naar voren kan komen, is het opwekken van duurzame energie. Rijke van bistro ‘t Schippersrijk heeft al verschillende offertes uitgevraagd voor zonnepanelen. “Door het coronavirus is er wat vertraging gekomen, maar wij willen er zodra het kan mee verder. Het is goed dat we gestimuleerd blijven in duurzame bedrijfsvoering.”

Remondis is in gesprek met de pandeigenaar om ook zonnepanelen op het dak van bijna 900m2 te laten plaatsen. Er heeft een dakkeuring plaatsgevonden en ook worden de verdere voordelen voor de huurder bekeken.

Vereniging GreenBiz IJmond helpt!
Het plaatsen van ledverlichting of zonnepanelen kunnen maatregelen zijn vanuit de energiescan. In het nemen van maatregelen staat u als ondernemer niet alleen. Alle ondernemers in de IJmond hebben een verplichting om bij een verbruik groter dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 gas aan de slag te gaan met verduurzaming en energiebesparende maatregelen toe te passen. Ook voor bedrijven met een lager verbruik loont het de moeite om energie (en daarmee kosten) te besparen. Vereniging GreenBiz IJmond helpt u hierbij, want Samen Sterk Samen Duurzaam.

Save the date
De feestelijke ondertekening van de GreenBiz Green Deal vindt plaats op 8 oktober, Langedijk 7 in Uitgeest. De eerste ondernemers hebben toegezegd om deze verklaring te ondertekenen. Tekent u mee of wilt u meer informatie over de GreenBiz Green Deal? Geef u dan op voor 8 oktober via
info@greenbizijmond.nl. Het team van vereniging GreenBiz IJmond staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Meer informatie over de GreenBiz Green Deal of over de duurzame stappen die u kunt nemen vindt u op onze website www.greenbizijmond.nl.

foto's onder: Ron Engelmoer, Remondis  en Sjaak Rijke, Bistro 't Schippersrijk

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Eetcafé Klaas
Eetcafé Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen