Politie weeknieuws

2 augustus, 2020 - Uitgeest

Een woninginbraak, baldadigheid, een hardleerse bestuurder en een ongeval op de A9 zijn deze week de zaken waar de 'sterke arm' aan te pas moest komen.

foto: Anita Webbe
foto: Anita Webbe

Woninginbraak Prinses Beatrixlaan

In de nacht van dinsdag op woensdag 29 juli werd er een inbraak gepleegd in een woning aan de Prinses Beatrixlaan te Uitgeest. Tussen 04.30 en 04.40 heeft men de inbraak vermoedelijk gepleegd. Men maakte gebruik van de methode cilindertrekken. Men heeft de woning doorzocht en men heeft enkele waardevolle goederen uit de woning weggenomen.

 

Baldadigheid station Uitgeest.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 augustus omstreeks 02.59 uur werden er drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar oud aangehouden ter zake baldadigheid op het station Uitgeest. Ze hadden diverse teksten gespoten met verf op het wegdek en op de tunnelwand van de Zientunnel.

Deze teksten waren dusdanig van aard dat dit niet door de beugel kon. Zij zijn daarom ook voorzien van een bekeuring en zijn thuis gebracht.

Ongeval Rijksweg A9 thv hectometerpaal 60.7

Op zondag 2 augustus 2020 omstreeks 06.55 uur kwam er een melding binnen dat er een trekker met oplegger over de Rijksweg A9 zou slingeren. Kort erop werd er gemeld dat de bestuurder met zijn trekker en oplegger tegen de vangrail was gereden en tot stilstand zou zijn gekomen. Ter plaatse bleek dat de chauffeur afkomstig uit Servie in slaap was gevallen achter het stuur. Gelukkig was het rustig op de snelweg. De schade aan de vangrail was behoorlijk. De schade aan de trekker met de oplegger bleef beperkt. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Wel is er een blaas- en speekseltest afgenomen. Naar aanleiding daarvan is er een bloedproef afgenomen. De trekker met oplegger is door van den Boogaard uit de vangrail getrokken. De snelweg is ongeveer 2 uur afgesloten geweest.

 

Hardleerse bestuurder wederom betrapt op de Witte Hoofden voor rijden onder invloed van alcohol.

Wederom werd de 52 jarige man uit Uitgeest betrapt toen hij met zijn personenauto over de Witte Hoofden reed en onder invloed van alcohol verkeerde. De man had nog een ontzegging van de rijbevoegdheid van de vorige malen en tevens was zijn rijbewijs ongeldig verklaard omdat hij regelmatig onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Daar de man hardleers is moest hij direct ook deze personenauto weer inleveren. De auto van de man was ook onverzekerd. Tevens zal er weer proces-verbaal opgemaakt worden voor de andere feiten, hetgeen ook verkeersmisdrijven zijn.

Bron: Politie Uitgeest.

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Eetcafé Klaas
Eetcafé Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen