De Boer Staal klaar voor verduurzaming met 1.500 zonnepanelen

29 juli, 2020 - Uitgeest

Vereniging GreenBiz IJmond ondersteunt bij snelle stappen in verduurzamen 

Foto: Marianne Jonker. (Bedrijventerrein Uitgeest-Noord)
Foto: Marianne Jonker. (Bedrijventerrein Uitgeest-Noord)

“We hebben een concrete stap gezet: onze eerste SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energie) voor 1.500 zonnepanelen is aangevraagd en toegekend. Dit hebben we in samenwerking met vereniging GreenBiz IJmond gedaan. Maar we zijn sinds maart 2019 al bezig met verduurzaming”, vertelt Marcel van Haarlem, operationeel manager van De Boer Staal. Ook heeft De Boer Staal eerder een energiescan dankzij vereniging GreenBiz IJmond laten uitvoeren. Het aanschaffen van zonnepanelen is een voorbeeld, maar er zijn meerdere opties.

Inzicht in jouw energieverbruik
Vereniging GreenBiz IJmond biedt een gratis energiescan aan waarbij een ondernemer inzicht krijgt in het energieverbruik. Ook wordt duidelijk welke maatregelen genomen kunnen worden om energie te besparen. Daarbij komen mogelijkheden voor duurzame energie opwek aan de orde. “Na de energiescan, waarvoor ik slechts gegevens hoefde aan te leveren en in gesprek ging met een energieadviseur, ontving ik een rapport. Deze staat vol praktische, feitelijke en bruikbare informatie hoe we ons energieverbruik konden verlagen, net als andere handige tips. Dus ondernemers: maak hier gebruik van!”

Zo gaat De Boer Staal meer ledverlichting toepassen in het kantoor. “Een deel van onze verlichting is nog geen led. In de energiescan is precies per ruimte in beeld gebracht welke verlichting op welke wijze kan worden vervangen met welk type led. Ook zijn de – niet heel hoge – investeringskosten berekend en de terugverdientijd. Omdat je direct ziet hoeveel energie je gaat besparen en hoeveel CO2-reductie te behalen is, geeft dat een extra prikkel om tot vervanging over te gaan. En, als je dat wenst, kan zelfs de vervanging voor je geregeld worden.”

Persoonlijke begeleiding
De begeleiding vanuit vereniging GreenBiz IJmond is voor Marcel van Haarlem een goede bijdrage in zijn doel om het CO2-verbruik van De Boer Staal terug te dringen. “Je krijgt persoonlijke begeleiding in het verduurzamen van je bedrijf, je hebt één aanspreekpunt en ondersteuning in de stappen die je kunt nemen. Het aanvragen van SDE+ subsidies is zo’n voorbeeld.” Door deze eerste stappen zorgt De Boer Staal niet alleen voor eigen bedrijf, maar levert het bedrijf ook een bijdrage aan de verduurzaming van het bedrijfsleven in deze regio.

Wet- en regelgeving
De diensten van vereniging GreenBiz IJmond bieden nog meer voordelen. “Wij moeten voldoen aan de regelgeving vanuit de EU. Een SDE+ subsidie voor zonnepanelen helpt bij het voldoen aan deze regelgeving. Bovendien kan ik de uitkomsten van de energiescan goed gebruiken voor het voldoen aan de informatieplicht die per 1 juli 2019 voor bedrijven als onder andere het onze geldt. Een win-win situatie dus”, aldus Marcel van Haarlem. “Inmiddels heeft verenging GreenBiz IJmond voor ons een tweede subsidie aanvraag gedaan. Na toezegging kan ons bedrijf het aantal zonnepanelen verdubbelen!”

foto onder Marcel van Haarlem, operationeel manager van De Boer Staal.

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Eetcafé Klaas
Eetcafé Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen