Bastiaan Poortvliet is nieuwe kinderdirecteur Bibliotheek IJmond Noord

23 januari, 2019 - Nieuws

Op maandag 21 januari 2017 is Bastiaan Poortvliet (11) aangesteld als de nieuwe Kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord in Beverwijk [video].

Bastiaan Poortvliet is dit jaar de Kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord (aangeleverde foto)
Bastiaan Poortvliet is dit jaar de Kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord (aangeleverde foto)

Bastiaan zit in groep 7 van De Ark in Heemskerk. Alle kinderen die in groep 6 of 7 zitten en graag in de bibliotheek komen, mochten solliciteren naar deze functie. Ze konden dit doen door een feestelijk verhaal, gedicht, strip, lied, filmpje, vlog of een kunstwerk te maken waarin ze vertelden of lieten zien wie ze zijn en waarom ze een goede kinderdirecteur zouden zijn. Bastiaan stuurde een sollicitatiefilmpje in. Drie kandidaten werden uitgenodigd voor een gesprek (met o.a. de vorige kinderdirecteur, Sien Ruijgrok). Bastiaan bleek degene te zijn die de bibliotheek zocht: Hij had zich erg goed voorbereid met onder andere vragen die hij stelde tijdens het gesprek. Hij staat graag in de schijnwerpers, komt vaak in de bieb en is gek op lezen. Ook heeft hij leuke ideëen voor activiteiten. De Beverwijkse Bibliotheek wilde graag een Kinderdirecteur die van een feestje houdt, omdat de bieb dit jaar 100 jaar bestaat. Met betrekking tot dit lustrum had Bastiaan ook goede ideëen over de activiteiten. Het werk van de Kinderdirecteur is heel afwisselend. Hij mag vloggen voor de site, evenementen openen zoals de Kinderboekenweek en meedenken over leuke activiteiten.

100 jarig bestaan Bibliotheek IJmond Noord 
Deze verjaardag wordt het hele jaar door gevierd met extra activiteiten. De eerste taak van Bastiaan is een rondleiding geven achter de schermen van de bibliotheek op zaterdag 26 januari om 11.00 uur. Deze rondleiding is voor iedereen die het leuk vindt!

Foto onder: De vorige kinderdirecteuren Blossom Meijer en Sien Ruijgrok dragen stokje over aan de nieuwe kinderdirecteur (2019-2020) Bastiaan Poortvliet (Anita Webbe).

 

 

 

Bron: Floor Braber