Young Leaders presenteren plan culinaire markt in Uitgeest

12 maart, 2019 - Uitgeest

Vanaf november 2018 is het jongerenwerk in Uitgeest gestart met het project 'Youngleaders': een pedagogisch activeringsprogramma voor risicojongeren in kwetsbare wijken.

Maandagavond 11 maart presenteerden de groep Young Leaders zichzelf én hun plan in de Raadzaal van het gemeentehuis aan de Jeugd-en Jongerenraad, Wethouder Cees Beentjes (Sociaal Domein) en enkele ambtenaren. 

Wethouder Beentjes (M) en jongerenwerker Dimitri van den Berg (L) omringd door de Young Leaders: Sem Berghuis, Hidde Buur, Mika de Winter, rachel van Oevelen en Thomas de Jager
Wethouder Beentjes (M) en jongerenwerker Dimitri van den Berg (L) omringd door de Young Leaders: Sem Berghuis, Hidde Buur, Mika de Winter, rachel van Oevelen en Thomas de Jager

Het doel is om jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in de buurt. Jongeren die meedoen bouwen competenties op, leren op zichzelf te reflecteren én op de toekomst. Hierbij worden zij geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief rolmodel voor andere buurtjeugd. Het programma Youngleaders bestaat uit twee delen, namelijk een trainingsdeel en een activiteitendeel.

 

Trainingsdeel

Het trainingsdeel bestaat uit tien trainingen waarin jongeren worden uitgedaagd om zich te verdiepen in hun kwaliteiten en de manier waarop zij die kunnen inzetten. Zo versterken zij hun vaardigheden op het gebied van presenteren, organiseren en samenwerken.

 

Activiteitendeel

De Young Leaders van Uitgeest bestaande uit: Sem Berghuis, Hidde Buur, Mika de Winter, Rachel van Oevelen en Thomas de Jager hebben onlangs de training afgerond en zijn druk bezig met het organiseren van een activiteit: In samenwerking met verschillende partners zoals de Buurtsportcoach en het Vrijwilligers Informatie Punt zullen zij een markt organiseren. 

 

Markt

De markt zal op 7 september plaatsvinden. Ondersteund en gecoached door het jongerenwerk zullen de Young Leaders het culinaire gedeelte op zich nemen. Zij willen met deze markt hierbij verschillende culturen (met hun gerechten), jong en oud met elkaar verbinden. Daarnaast hopen zij zichzelf positief neer te kunnen zetten, zodat het beeld dat men heeft over 'hangjongeren' verbetert. Deze markt zal op 7 september plaatsvinden en zal worden ondersteund door verschillende partners zoals de Buurtsportcoach en het Vrijwilligers Informatie Punt.

 

Na de presentatie reikte Wethouder Beentjes de welverdiende certificaten uit. Samen met de Jeugd- en Jongerenraad was hij onder de indruk en complimenteerde de Young Leaders met hun presentatie, initiatief en plan van aanpak. Dimitri van den Berg trots: "Met hun gepassioneerde inzet en doel voor ogen, ben ik ervan overtuigd dat de culinaire markt een succes wordt in Uitgeest!"