Station Uitgeest krijgt spectaculaire metamorfose

5 maart, 2021 - Uitgeest

 

 

Elk jaar weer reizen steeds meer mensen met de trein. Ook na de coronacrisis, is de verwachting dat de reizigersgroei, vooral in de spits en op de drukke routes van en naar de grote steden, zich herstelt en doorzet. Zo ook tussen Amsterdam en Alkmaar.

Met het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) past ProRail het spoor inclusief het station in Uitgeest aan, zodat er meer treinen kunnen rijden vanuit de regio 
Noord-Holland naar Amsterdam en naar de rest van Nederland. Een preview-filmpje vindt u onder de foto.

 

De realisatie van het nieuwe station start naar verwachting in 2023 en duurt tot 2028 (aangeleverde foto)
De realisatie van het nieuwe station start naar verwachting in 2023 en duurt tot 2028 (aangeleverde foto)

Metamorfose Station Uitgeest

Het allereerste station in Uitgeest werd geopend op 1 mei 1867. Daarna heeft het globaal gezien vier grote bouwperioden meegemaakt: 1866, 1969, 1990 en 2006.

Wederom is het tijd voor een vernieuwing, want het station is verouderd en omdat er meer treinen gaan rijden, zijn er een flink aantal aanpassingen noodzakelijk.

Zo worden de sporen en perrons aangepast, krijgt het een extra eilandperron, zullen de treinen op andere plekken gaan stoppen en krijgt het stationsgebouw een lichte, prettige en veilige uitstraling met meer stijgpunten, zoals trappen en liften.

De ontwerpen van de stationsomgeving zijn gezamenlijk met de gemeente en de NS tot stand gekomen.

 

De gemeenteraad van Uitgeest heeft op 27 juni 2019 ingestemd met een volledig overkapte traverse (loopbrug) met een lengte van 85 meter bij het station. De loopbrug komt naast de bestaande spoortunnel en ‘landt aan’ bij het Anna van Renesseplein. In november 2019 zijn op een bewonersavond de reacties van de bewoners opgehaald.

 

De stationsomgeving    


Fietsparkeren

Ook aan de Kleiszijde komt een stationsingang en ook daar willen reizigers hun fiets kunnen stallen. De stalling aan de Kleiszijde wordt verplaatst naar een locatie langs het spoor.

Voor zover mogelijk worden de bestaande rekken hergebruikt.


Interwijkverbinding

De langzaamverkeerstunnel onder het station wordt gerenoveerd. De stijgpunten vanuit de tunnel naar het perron verdwijnen. Ter hoogte van spoor 3 en 4 krijgt het plafond een lichtpaneel. Hierdoor lijkt de tunnel korter. Zo wordt de tunnel lichter, strak en sociaal veiliger.

Beide entrees van de tunnel worden vergroend door bomen en bodembedekkers aan te brengen.

 

Huidige langzaamverkeerstunnel

In samenwerking met de Gemeente wordt er gewerkt aan een kunstopdracht waardoor de tunnel sociaal veiliger wordt en waarmee zowel fysiek als qua beeld een verbinding wordt

gemaakt met de omgeving.

 

Het spooremplacement

Station Uitgeest krijgt in de toekomst twee eilandperrons en één zijperron. Alle perrons zijn zoveel mogelijk hetzelfde ingericht om meer duidelijkheid en overzicht voor de reiziger te creëren.

Ook komt er een keerspoor voor goederentreinen aan de noordzijde van het station en een bufferspoor op de locatie van het voormalige perronspoor 1. Op dit bufferspoor worden treinstellen geparkeerd, omdat treinen tussen de spitstijden in worden ingekort.

 

Lift en trappen

De daken en gevels rondom de trappen bieden comfort en veiligheid. Zo houden de glazen gevels langs de trappen tot de laatste treden regen en sneeuw tegen waardoor die minder snel glad worden. De bestaande lift vanuit de tunnel naar het maaiveld wordt vervangen door een lift met een extra verdieping die onder het dak en in lijn met de overige liften wordt geplaatst. De traverse is in de nacht niet voor het publiek toegankelijk. De trappen worden afgesloten met een rolluik of een hekwerk.

 
De aanpassingen op en rond station Uitgeest maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. In de nabije toekomst rijden er meer treinen op het spoor tussen Alkmaar en Amsterdam. ProRail voert dit programma uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

De traverse

Station Uitgeest krijgt een beeldbepalend station. Bij het ontwerp van de traverse heeft de apple store in Chicago als referentie gediend. In onze huidige maatschappij, waarin bepaalde materialen steeds schaarser worden en we uitstoot willen beperken zijn duurzaamheid en circulariteit belangrijke uitgangspunten. Daarom is voor een uitvoering in duurzaam beheerd Europees hout (lariks) gekozen. De traverse is in totaal ongeveer 10,5 meter hoog en 6 meter breed.

Het circa 85 meter lange dak bundelt alle verschillende onderdelen van het station tot één geheel. Door alle trappen, liften en de traverse te overkappen met één groot dak ontstaat er een eenduidig geheel. En door het houten dak krijgt het ontwerp een natuurlijke, maar ook een heel duurzame uitstraling. Op de traverse komen zonnepanelen, die aansluiten bij het concept van het dak en op geen moment in de schaduw liggen.

 

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

 

Afbeelding met tekst, weg, snelweg Automatisch gegenereerde beschrijvingPlanning

Met het publiceren van het Ontwerptracébesluit in maart 2021 start de planologische procedure, waar ook de resultaten van de diverse milieuonderzoeken (o.a. geluid, bodemonderzoek) deel van uitmaken. Op 16 maart 2021 wordt er een online informatieavond georganiseerd.

 

Start realisatie: 2023

Gereed: 2028.

 

Alles op een rij

Op de website van ProRail is een pagina ingericht waar u meer informatie over het project kunt vinden. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de online informatieavond op 16 maart 2021 van 19.30 uur tot circa 21.30 uur. Vooraf aanmelden is verplicht.

 

Ook voor deze bijeenkomst geldt dat er nog wijzigingen kunnen plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen.

Vanaf woensdag 17 maart 2021 kunt u de hele bijeenkomst online terugzien.

 

Alvast een preview:

 

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Café-Restaurant Klaas
Café-Restaurant Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
Hans Weeren
Hans Weeren
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen