Palmeiras wederom winnaar ICGT

29 mei, 2023 - Uitgeest

Het was een echte finale en wat een belangstelling langs het gezellige hoofdveld van de voetbalvereniging FC Uitgeest dat gedurende het pinksterweekend de gastheer is van het ICGT. Schattingen liepen uiteen maar ongeveer 2500 toeschouwers lijkt wel redelijk in de buurt te komen. In de halve finale had AZ afgerekend met Panathinaikos en Palmeiras met Manchester United dat uiteindelijk in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats te sterk was voor Panathinaikos.

Palmeiras gaat met de ICGT beker naar huis (Foto: Anita Webbe)

Met Uitgeesters Loek Postma en Fedde de Jong in de basis bracht AZ de bal aan het rollen op een vol  Sportpark De Koog. Meteen was er sprake van een felle strijd toen AZ de aanval zocht. Dat liep op niets uit, maar de toon was gezet voor een spannende finale.

De tweede Alkmaarse uitbraak was gevaarlijker, maar die kon worden geblokt door een verdediger van Palmeiras. In de 28e minuut was Smits van AZ dichtbij de openingstreffer maar zijn lob ging net over. Zo gingen beide teams met 0-0 de rust in.

De eerste kans na de thee was voor AZ. Een geplaatste bal, wederom van Smits, vloog richting de verre boven hoek, maar miste het net. Verder gebeurde er niet veel en zo leek de wedstrijd af te stevenen op een strafschoppenserie. Sterker nog de trainer van Palmeiras besloot met de verlenging in zicht een keeperswissel toe te passen. Toch kwam er geen verlenging want een briljant moment van de uiteindelijke speler van het toernooi Santos Silva besliste in de laatste minuut de wedstrijd. Prachtig was zijn aanname en geweldig zijn halve volley op de rand van de zestien. Keeper Deen zag de bal pas toen deze al in de kruising lag. 1-0. Daarmee kreeg het ICGT in Palmeiras uit Brazilië een verdiende winnaar.  Wederom een mooie naam op de erelijst van het ICGT.