Kunst- en Lichtjespad

30 november, 2022 - Regio

Van 13 tot en met 17 december organiseert de Tuin van Kapitein Rommel, Castricum een nieuw evenement: het Kunst en Lichtjespad. De Tuin gaat deze dagen pas open als het donker wordt, van 16:30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

foto: aangeleverd
foto: aangeleverd
Lichtjespad
Op het Lichtjespad lopen kinderen, maar ook volwassenen, ’s-avonds in een tuin vol lichtjes, een route langs 10 objecten. Aan het einde wordt een woordpuzzel opgelost. Een van de
punten waar je langsloopt is een blindenpad. Zonder donker geen licht. Je loopt geblinddoekt een stukje van 15 meter om aan het eind een bel te vinden. Er is een flessenorgel met lampjes waar je de melodie moet raden. Ook staan enkele verlichte objecten in het teken van de kerst.
Kunst
Tegelijkertijd vindt er ook een expositie plaats van lichtkunst. Onder de naam CAKtwo werken de kunstenaars Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk samen aan het extreemen ongeremd uitvergroten van objecten. Het is een sprookjesachtige, lieve, feeërieke lichtinstallatie bestaande uit unieke, organische vormen waarin licht in warme tinten in elkaar overvloeit. Tijdens het Kunst en Lichtjespad hangen 7 cocons van CAKtwo verspreid door de
Tuin van Kapitein Rommel. Verder zijn er op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 19.00 en 19.30 uur verlichte vlinders met Anja Jonker en Marije Samuels. Deze laatste twee kunstenaars hebben ook enkele plekken ingericht voor het Lichtjespad. Iedereen is van harte welkom op deze donkere dagen in het jaar. Terwijl je geniet van alle prachtige lichtjes in de Tuin kan je nog even bijpraten op het terras met een kop erwtensoep, een glas glühwein of warme chocolademelk. Een uniek evenement dat je niet mag missen!

Bron: Tuin van Kapitein Rommel