ICGT Finaledag

29 mei, 2023 - Uitgeest

De laatste dag van de 36e editie van het ICGT is aangebroken. Inmiddels zijn er al een aantal spannende finalewedstrijden gespeeld.
Langs de lijn is er bijna geen plekje vrij. De spanning bouwt op.... wie zal de grote winnaar van ICGT 2023 worden?
Lees hier alvast de gespeelde finalerondes,

Later meer van René Vermeer ;-)

AZ-Panathinaikos (foto: Anita Webbe)

AZ - Panathinaikos
In een leuke wedstrijd met twee gezichten is AZ erin geslaagd om het taaie Panathinaikos op de knieën te dwingen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit omdat de Grieken in de eerste helft een beetje sullig op voorsprong kwamen via spits Zeeli. 1-0.
In de tweede helft zagen we een heel ander AZ. Feller, inventiever en vooral met veel meer druk werden de mannen uit Athene steeds meer vastgezet op eigen helft. De beloning volgde in de 34e minuut toen Nick Koster de bal fraai binnen schoot. 1-1. AZ bleef daarna het betere van het spel hebben. In de 38eminuut was Uitgeester in dienst van AZ Fedde de Jong zowel architect als afmaker van de 2-1. Eerst bediende hij met een fraaie pass over dertig meter een medespeler, liep ondertussen door en kreeg de bal terug op de rand zestien om vervolgens vernietigend uit te halen. 1-2. Daarna was het nog wel even zweten want Panathinaikos drong aan maar de Alkmaarders wisten uiteindelijk de volkomen verdiende finaleplaats veilig te stellen.

AZ finalisten na knappe zege op Panathinaikos

Valencia wint Wil Klein-trofee, Uitgeest knap zesde op eigen ICGT
Na een zinderende strafschoppenserie tegen Schalke plaatste FC Uitgeest zich voor de finale van de Wil Klein-trofee. Daarin trof het Valencia. In de openingsminuten had Thijn Ursem de kans om de score te openen, maar zijn inzet miste doel.
Aan de andere kant leken de Spanjaarden een penalty te krijgen na een duw van Uitgeest. Dat feest ging niet door na ingrijpen van de VAR. Zo bleef Uitgeest in de strijd voor eremetaal.
In de tiende minuut van de tweede helft kwam Valencia op 1-0.  Iker Navaro kopte raak uit een corner. 1-0.  Het bleef bij dit ene doelpunt.  Daarmee zijn de Spanjaarden als vijfde geëindigd en mogen zij zich een jaar lang eigenaar noemen van de Wil Klein-trofee.

foto 1: Panathinaikos - AZ