Het gaat beter met de straatkinderen van Kathmandu

17 april, 2021 - Uitgeest

Het goede nieuws uit Nepal is dat het gelukkig weer beter gaat in het land en in de hoofdstad Kathmandu. De scholen zijn na een lange lockdown weer open en het economische leven herstelt zich, ondanks een schaarste aan essentiële goederen, van de economische crisis als gevolg van Covid-19.

 

Foto: Gerda Oosting
Foto: Gerda Oosting

Voor de ongeveer tachtig kinderen (en staf) in het tehuis dat wordt beheerd wordt door de Stichting Straatkinderen van Kathmandu betekent het dat ze, na tien maanden te hebben binnen gezeten, weer de straat op mogen, naar school kunnen gaan en andere mensen kunnen ontmoeten. Tot grote opluchting van Lies Vink en Gerda Oosting, bestuursleden van de stichting. “We zijn heel trots op onze kinderen en de staf dat ze het zo goed hebben volgehouden maar het werd wel tijd hoor. Je ziet in Nederland dat jongeren het moeilijk hebben met alle beperkingen en dat is in Nepal niet anders”, aldus Lies Vink. “Daarom vinden we het heel belangrijk “, vult Gerda Oosting aan “dat het jaarlijkse kampeeruitje van onze kinderen naar het strand ter gelegenheid van het Nepalese nieuwjaar (14 april) doorgaat. De kinderen zijn er zo aan toe”.
Lies Vink: “Dat uitje kost ongeveer 2000 euro. Normaal bekostigen we dat uit de opbrengsten van de kerstmarkten en andere evenementen maar die zijn er dit jaar natuurlijk niet geweest. Ondanks de talloze giften van particulieren hebben ook wij daardoor te maken met teruglopende inkomsten. Met die donaties konden we in ieder geval voedsel voor het tehuis blijven kopen en konden zelfs twee wat oudere kinderen uit het tehuis studeren in Japan”.

Gerda Oosting: “Juist vanwege de teruglopende inkomsten doen we een beroep op iedereen die de Stichting Straatkinderen van Kathmandu een warm hart toedraagt om een (extra) donatie te doen op het rekeningnummer van de Stichting namelijk NL20 ABNA 0801275490 ten name van de straatkinderen van Kathmandu . Ook kunt u, dat is helemaal nieuw, als u het zelf een leuke en gemakkelijke manier van doneren vindt, uw statiegeld bonnen van uw favoriete supermarkt opsparen. Dat gaat heel eenvoudig. U bewaart ze in een enveloppe en wacht tot u minimaal 25 euro hebt gespaard. Stuur vervolgens een e-mail naar gerdaoosting@quicknet.nl met uw adres en ik kom het bij uw thuis (onder vertoon van legitimatie) ophalen. Alle beetjes helpen.” Lies Vink: “Uiteraard hopen we van ganser harte, indien de omstandigheden dat weer toelaten, zelf weer eens poolshoogte te nemen in Kathmandu en het tehuis. Het zou heel fijn zijn om de kinderen weer te zien en contact te hebben met de leiding van het tehuis. Eerst dat uitje maar regelen”.

Wilt u meer weten over de stichting en haar werk ga dan naar straatkinderenvankathmandu.nl
Namaste en alvast dank voor uw bijdrage.

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Eetcafé Klaas
Eetcafé Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
Hans Weeren
Hans Weeren
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen