FITHEIDSTESTDAG op donderdag 8 juni

2 juni, 2023 - Uitgeest

Bewegen is belangrijk, zeker ook naarmate je ouder wordt.
Stichting Uitgeester Senioren organiseert in samenwerking met de Buurtsportcoach van Uitgeest een gratis fitheidstest op 8 juni aanstaande.

De helft van de senioren boven de 55 jaar is niet of onvoldoende lichamelijk actief. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen het sociaal isolement.

Waarom een fitheidstest voor senioren?
• Om te beoordelen of de spierkracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen voldoende zijn voor de normale dagelijkse activiteiten
• De mogelijkheid bieden om op basis van de uitkomsten een advies op maat te kunnen geven om spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen en daarmee te verbeteren
• Om een indruk te krijgen van de totale belastbaarheid en eventueel aanwezige beperkingen en/of aandoeningen 

Wat is het doel? De test bestaat uit verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeting, lengte- en gewichtsmeting, lenigheidstest, uithoudingsvermogen test en knijpkrachttest. Ook worden er een aantal vragenlijsten afgenomen. Na afloop van de test krijgen deelnemers op basis van de uitslagen een advies van een bewegingsdeskundige. 

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie leest u via de flyer onder dit bericht.
Doe mee aan de fitheidstest! 
Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.