FC Uitgeest beleeft een mindere zondagmiddag.

9 december, 2019 - Uitgeest

Iedereen die zelf gevoetbald heeft weet wat het is. Zo’n middag dat niets gaat zoals jij wilt dat het gaat. Je komt aan bij zo’n club, in dit geval AGB, dat toch al niet beschikt over een voetbalcomplex waar je nu graag vertoeft, waar je lekker gaat warmlopen op het knollenveld dat ze daar hoofdveld noemen, terwijl je vervolgens ziet dat de thuisclub zich aan het warmlopen is op het aanpalende kunstgrasveld.

Hee, hebben we wat gemist? Jawel, het hoofdveld is door scheidsrechter Bruggeling afgekeurd op basis van een vochtplek bij één van de doelen. Nu ja, even prikken en wat zand erover zou je zeggen en spelen dan maar. Niet volgens de thuisclub, boos omdat ze op kunstgras wilde voetballen, die vervolgens niet van zins was een dergelijke actie te ondernemen. Zij wilden gewoon op kunstgras spelen maar dat staan de regels eenvoudig weg niet toe. Bovendien wilde FC Uitgeest dat niet. Dus werd om tien over half drie alsnog, op verzoek van de scheidsrechter, mokkend en bokkend, een gedienstige medewerker van de club aan het prikken gezet. Drie minuten was het door scheidsrechter Bruggeling zelf gecreëerde probleem opgelost. Er kon gevoetbald worden. De toon was echter gezet: de thuisclub had een adrenalinekick gehad, de scheidsrechter was geïntimideerd en onze Uitgeester  jongens van slag. Het was de opmaat voor een matige wedstrijd van FCU die dan ook onnodig met 1-0 verloren ging.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Yannick Draaijer en Jordy Duijn. Dat mocht gerust een aderlating worden genoemd omdat zij de vorige weken de spelers in vorm waren. Vervangers waren Wouter de Groot en Michael Markes die beiden vandaag niet konden imponeren.

Of het nu de toestand vooraf was geweest of maar gewoon concentratieverlies, wie zal het zeggen, maar een feit was dat FCU al na vijf minuten tegen een achterstand aan keek. Een onnodige overtreding, beloond met een makkelijk gegeven vrije trap door een matige arbiter, bracht Bensabouh achter de bal. Zijn houdbare schot werd verkeerd beoordeeld door keeper Sem Bleeker en de voorsprong was daar voor de thuisclub. 1-0

FC Uitgeest probeerde daarna het heft in handen te nemen maar het felle AGB was niet van plan de gasten te laten doen wat ze goed kunnen, namelijk voetballen. Steeds zaten ze er bovenop en daar had FCU het buitengewoon moeilijk mee. Natuurlijk waren er kansen. Zo had Wouter de Groot absoluut moeten scoren in de 23e minuut, hij gleed voorbij de bal, werd er in de 48e minuut een goal van Mike Olgers onterecht afgekeurd wegens buitenspel en was ook de ingevallen Hamaker in de 86e minuut dichtbij de gelijkmaker. Het gebeurde echter niet. Dat is ook voetbal. Zo bleef de vervelende 1-0 op het scorebord staan en liet FC Uitgeest een mooie mogelijkheid liggen om definitief de weg omhoog te vinden. Natuurlijk zijn er excuses voor handen. Blessures, gek begin van de wedstrijd en een angstige scheidsrechter, maar wat FCU vooral moet doen is bij zichzelf te rade gaan. Er werd vandaag verloren van een ploeg die in alle opzichten minder was dan FC Uitgeest. Jammer. Maar ja, iedereen heeft weleens een mindere dag. FCU beleefde het vandaag. Volgende week in de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen LSVV, ik weet het zeker, gaat het vast weer beter.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Putter, Vrouwe, Idema, Brouwer, Tosun, De Groot (70e Beentjes), Smit (23e Hamaker), Dekker, Olgers, Markes.

Bron: De Afvallende Bal / FC Uitgeest.